Dit is de yogavorm die ik vanaf december ga aanbieden. Deze specifieke Restorative Yoga methode heeft als doel om door middel van vertraging en verzachting tot ontspanning en verstilling te komen. Bij Restorative Yoga ligt de focus op ontspanning. We vergeten weleens dat ontspanning broodnodig is om lekker in je vel te zitten. Vaak zijn we gericht op doorgaan, schouders eronder, deadlines halen, nog even op Facebook, enz. Spanning kan ongemerkt oplopen in je lichaam waardoor je op een gegeven moment onrust ervaart, een kort lontje hebt, niet optimaal meer kunt concentreren, slecht slaapt, vaak moe bent en zelfs pijnklachten kan ontwikkelen. Deze zeer zachte vorm van yoga ondersteunt je lichaam met kussens en dekens in liggende houdingen die de lichamelijke spanning los doet laten. De begeleidende instructies nemen je ook mee naar rust in je hoofd. Je leert kijken naar je gedachten en gevoelens zonder oordeel. Je leert de werking en invloed van je gedachten kennen op je lichaam en je leert ermee omgaan. De combinatie van rust in je hoofd en verzachting van je spieren zorgt voor een diepgaande ontspanning.

Een veel gehoorde vraag: ‘Maar ik kan toch ook ontspannen terwijl ik op de bank lig en tv kijk?’ 
Natuurlijk is dat ook weleens lekker, maar bewuste ontspanning die door Restorative Yoga ontstaat heeft een groter effect op ons lichaam en geest. Wanneer je tv-kijkt ontvangen je hersenen veel prikkels waardoor je niet optimaal kunt ontspannen. Restorative Yoga zorgt voor ontprikkeling van je brein zodat je werkelijk tot rust kunt komen.

Hoe ziet een les eruit?
Na de warming up voeren we voornamelijk liggende poses uit. De kussens ondersteunen je in de poses, zodat je optimaal kunt ‘loslaten’. De hele les is een rustmoment van zorgzame aandacht voor jezelf. 

Voor inschrijving voor deze yogavorm kun je me mailen (janne@yogabuddhi.nl) of appen (06-51411718), dan bel ik je om kennis te maken en samen te onderzoeken wat jouw wensen zijn.