Yoga Nidra is een 60 jaar oude beproefde methode om psychische, fysieke en mentale spanningen los te laten. Ondanks dat het lijkt alsof je slaapt, ben je volledig bij bewustzijn waarbij de stem van de teacher als een anker fungeert. De teacher zorgt ervoor dat je in verbinding blijft met je bewustzijn en een zeer diepe ontspanning ervaart.

Voorafgaand aan Yoga Nidra voeren we een aantal yoga-oefeningen uit. Deze oefeningen zorgen ervoor dat het lichaam opwarmt en soepel wordt, en dat de geest zich ontspant. Pas wanneer lichaam en geest klaar zijn voor Yoga Nidra, begint de sessie.

Yoga Nidra-Module

Yoga Nidra is een regelmatig terugkerend onderdeel binnen de reguliere Hatha Yoga-lessen bij Yoga Buddhi, echter voor verdere verdieping is het mogelijk om een speciale Yoga Nidra-module van tien lessen te volgen. Stap voor stap ga je op zoek naar verdieping binnen Yoga Nidra en zul je ervaren dat het steeds makkelijker wordt om je volledig te ontspannen en om in diepere lagen van ontspannen te komen.

Tijdens elke les ontvang je een uitleg over de volgende fase en wordt er tijd vrijgemaakt voor de theorie achter deze fase van Yoga Nidra. Verder krijg je tips, adviezen en een stick met een opname van Yoga Nidra om ook thuis Yoga Nidra toe te passen en onderdeel te maken van je dagelijkse leven.