Tekst van Joris Vincken, voorgelezen tijdens de kerstles

Tekst van Joris Vincken
Voorgelezen tijdens de yoga-kerstles van 2020! ✨

“Dit zijn de dagen van zorgen voor elkaar, liefde aan elkaar geven, o.a. in de vorm van cadeautjes. Of genieten van zoetsappige kerstfilms, waar de ‘goeden’ onbaatzuchtig aan iedereen geven. Het is van jongs af aan in ons gedrild, geven is beter dan nemen.

We zijn experts in geven, in onszelf uitputten, maar ontvangen is net zo belangrijk. Omdat we dat niet zo gewend zijn, voelt het al snel als tekort schieten of lui wanneer we onszelf vertroetelen. Druk met rennen voor anderen of rennen om het ‘perfect te doen’, hebben we geen tijd de belangrijkste persoon ter wereld te knuffelen, namelijk onszelf.

Voor jezelf zorgen is de mooiste vorm van liefde die er bestaat. Hoe meer je echt voor jezelf zorgt, hoe makkelijker het is er voor een ander te zijn. Je kunt niets geven als je leeg bent. Dans daarom vandaag zonder reden, gewoon omdat dansen zo heerlijk is, sla je armen om je heen, omdat het zo’n fijne armen zijn. Geef jezelf iets lekkers, iets gezonds, iets moois en kijk in de spiegel. Knijp je ogen half dicht, zodat je je verborgen vleugels weer ziet. Misschien denk je dat je ze niet hebt, dat je ‘maar gewoon bent’, maar geloof niet alle sprookjes die je hoofd bedenkt.

Wat je bent is magisch, een levend, adembenemend wonder!”

Zie voor meer mooie teksten de website van Joris Vincken: www.jorisvincken.nl

Hartegroet van Janne

PS: Ik ga Joris uitnodigen voor een Satsang bij Yoga Buddhi, wanneer we weer bij elkaar mogen komen.