Nieuw bij Yoga Buddhi: Zen meditatie

Vanaf september start Ine de Haas met het verzorgen van Zen meditatie bij Yoga Buddhi. Ik ben heel blij om Ine te verwelkomen met de Zen meditatie in mijn studio. Ine gaat lesgeven op dinsdagavonden van 18.30 tot 20.00 uur. Ze zal starten met een kennismakingsmodule van vier avonden, zodat je eens kan kijken wat Zen meditatie is en of en hoe het bij je past. De eerste les vindt plaats op 22 september.

Wat is Zen? Als een fles troebel water lang genoeg staat, zakt de troebelheid vanzelf naar de bodem en wordt het water weer helder. Als je jezelf op een kussen, een bankje of een stoel neerzet en lang genoeg blijft zitten, gebeurt hetzelfde. De troebelheid zakt en er ontstaat helderheid en rust, zowel mentaal als fysiek. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is ‘jezelf met rust laten’. In Zazen (zitmeditatie) leren we aan de hand van technieken ‘onszelf met rust te laten’. Dat is niet eenvoudig. Daarom noemen we het een training, een beoefening: langzaam verkennen en leren we onze eigen geest kennen. Een proces van eindeloos opnieuw beginnen.

Over Ine de Haas

Ine: “Zoekend naar de essentie in mijn leven kwam Zen op mijn pad. En in 1999 vond ik mijn plek in het Zencentrum Amsterdam, waar ik sindsdien o.l.v. Nico Tydeman mijn Zenopleiding in de traditie van de Japanse soto Zen ontvang. Daarnaast volg ik sesshins bij Stephen Batchelor, Ton Lathouwers en Joan Halifax.” 

De lesdata voor de kennismaking met Zen meditatie zijn:

  • 29 september
  • 6 oktober
  • 13 oktober

Daarna vinden de lessen wekelijks plaats van 18.30 tot 20.00 uur. Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een les? Mail dan naar inedehaas@kpnplanet.nl of bel naar 06 10833 233.