Nieuw bij Yoga Buddhi: Zen meditatie

Vanaf september is Ine de Haas gestart met Zen meditatie bij Yoga Buddhi. De introductiecursus is positief ontvangen door jullie, leuk! De lessen Zen meditatie beginnen weer vanaf 17 november tot 15 december, elke dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur.

Wat is Zen? Als een fles troebel water lang genoeg staat, zakt de troebelheid vanzelf naar de bodem en wordt het water weer helder. Als je jezelf op een kussen, een bankje of een stoel neerzet en lang genoeg blijft zitten, gebeurt hetzelfde. De troebelheid zakt en er ontstaat helderheid en rust, zowel mentaal als fysiek. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is ‘jezelf met rust laten’. In Zazen (zitmeditatie) leren we aan de hand van technieken ‘onszelf met rust te laten’. Dat is niet eenvoudig. Daarom noemen we het een training, een beoefening: langzaam verkennen en leren we onze eigen geest kennen. Een proces van eindeloos opnieuw beginnen.

Over Ine de Haas

Ine: “Zoekend naar de essentie in mijn leven kwam Zen op mijn pad. En in 1999 vond ik mijn plek in het Zencentrum Amsterdam, waar ik sindsdien o.l.v. Nico Tydeman mijn Zenopleiding in de traditie van de Japanse soto Zen ontvang. Daarnaast volg ik sesshins bij Stephen Batchelor, Ton Lathouwers en Joan Halifax.” 

Wil je meer weten of wil je je aanmelden voor een les? Mail dan naar inedehaas@kpnplanet.nl of bel naar 06 10833 233.